Van Enckevort onderneemt maatschappelijk verantwoord.

 Met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt bedoeld: hoe kun je een gezond bedrijfsresultaat behalen zonder het milieu  en de mens uit het oog te verliezen. Toen het ministerie van Economische Zaken in 2004 het MVO heeft opgericht zijn veel bedrijven het milieu met andere ogen gaan bekijken.  Dit kennis- en netwerkcentrum van het ministerie ondersteunt en stimuleert ondernemers bij hun MVO activiteiten.

Het milieu.

Toen Van Enckevort in 2006 naar de nieuwbouw op de Horsterweg in Venlo is verhuist,  heeft men nadrukkelijk gekeken hoe we energie konden besparen. Zo is in de nieuwbouw een Warmte Koude Opslag methode (WKO) gebruikt die het mogelijk maakt om het gehele gebouw, per segment, te verwarmen en/of te koelen d.m.v. grondwater. We gebruiken dus helemaal geen gas meer om de verwarming te regelen. Bovendien hebben we op de werkplekken geen airco’s meer die in de zomer voor koeling moeten zorgen. Alles wordt geregeld d.m.v. de WKO en een geavanceerde luchtbehandeling.

 

 

 

 
Bovendien is gezorgd voor veel daglicht op de werkplek en gaan in het gehele gebouw de verlichting op de afdelingen automatisch uit indien men langer als 20 minuten niet in de ruimte is geweest.

Verder worden dozen hergebruikt en zorgen we dat versnipperd papier wordt gebruikt als opvulmateriaal. Ook bij het aankopen van bijvoorbeeld nieuwe kopieerapparaten of het afsluiten van energiecontracten komt duurzaamheid om de hoek kijken.

 Ook middels vergaande automatisering trachten we steeds minder papier te gebruiken. Zo bieden wij onze afnemers aan, om de facturen elektronisch aan te leveren. Met onze leveranciers zijn wij continue in overleg om alle papierstromen te vervangen door EDI (Electronic Data Interchange). Dat houdt in dat alle berichten automatisch door de ontvanger in zijn computersysteem ingelezen kunnen worden. 

De mens.

Naast het milieu aspect hecht Van Enckevort ook veel waarde aan het welzijn van de medewerkers op en buiten de werkvloer. Op de werkplek is een aangenaam klimaat gerealiseerd. Bovendien wordt er een actief “niet roken” beleid gevoerd. Deelname aan een fietsplan is mogelijk net als telewerken. Verder besteed Van Enckevort erg veel tijd en middelen aan scholing. We stimuleren het volgen van opleidingen en trainingen, zowel “in huis” als extern.

 De komende jaren zal Van Enckevort een gezonde dosis aandacht blijven besteden aan het ondernemen op deze manier die de samenleving, het milieu en natuurlijk de organisatie zelf ten goede komt.

Van Enckevort ondersteund  “Moveoo”, een professionele gecertificeerde zorginstelling voor thuis- en daklozen.